backup strategies

Mentési stratégiák

Technician working on server tower in large data center

Rengeteg kisvállalat csődöl be vagy küzd anyagi nehézségekkel azért, mert nem gondoskodott időben az adatainak biztonságos mentéséről és tárolásáról. A mentési stratégiák kidolgozása minden informatikai technológiát használó vállalat számára létszükséges lehet, még akkor is, ha korábban nem gondoltak rá, vagy nem tudták hogyan lehetne megvalósítani.

Mentési rendszerekben jártas szakembereink segítségével akár georedundás mentési és adattárolási lehetőségek is elérhetőek a cégek számára, akár komolyabb beruházások nélkül, felhős technológiák segítségével, havi díjas alapokon.

Adatmentés on-prem, cloud, hybrid

Adataink védelmét több szemszögből is meg kell közelíteni. A legfontosabb, hogy többszörösen, több tárolási mechanizmussal, ciklikusan mentsük és tároljuk adatainkat az előre meghatározott időtartamban és példányszámban. Mindemellett a rendelkezésre állási időket is meg kell határozni. Különböző mentési mechanizmusoknak más-más a hozzáférhetősége.

harddisk-containing-important-information-it-is-most-important-part-computers_3
Cloud computing technology and online data storage in innovative

A felhőben tárolt adatokat, fontossági foka alapján érdemes geo redundánsan is eltárolni. A felhő szolgáltatók rugalmasak kezelik a mentési igényinket. Ilyen esetekben pl a földi adat kommunikációnk nem lassul, nem ennek a terhére végezzük el az adatmentéseket. A felhőben tárolt adatok bárhonnan biztonságosan elérhetők és az adat helyreállítás is könnyen megvalósítható.

A hybrid rendszerek azok számra a legmegfelelőbb, akiknek pl: vannak fontos szenzitív adatai, – melyet a jogszabályok a földi tárolást szorgalmazzák – és vannak általános file-jai, illetve adatvédelmi szempontból kevésbé kockázatos besorolású szerverük, mely a felhőn keresztül szolgálja ki az igényeket. Ezek mentése a földön és a felhőben egyaránt feladat, melyre bejáratott megoldási javaslataink vannak.

Cloud technology. cloud storage sign with two arrows up and down on dark . Cloud computing, big data center, future infrastructure, digital ai concept. Virtual hosting symbol.

Információ és technikai segítségnyújtás
info kukac focussolutions.hu

Levelezési cím
2310 Szigetszentmiklós, Jázmin u. 4/b.

Focus Solutions Kft.

Adószám: 32045952-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-221857

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány
Focus Solutions Kft. - 219

Focus Solutions Kft. - A megoldásokra fókuszálva! © 2024.

MS1