disaster recovery plans

Katasztrófa tervek készítése / felül vizsgálata

A legtöbb kisvállalkozás nem fordít kellő figyelmet az informatikai rendszereit érintő katasztrófa helyreállítási és üzletmenet folytonossági tervek kidolgozására, melyek hiányában az esetleges katasztrófák sokkal nagyobb üzemi kiesést és anyagi károkat okoznak a vállalat számára, mintha a cég felkészült volna az ilyen váratlan helyzetekre.

A tervek elkészítését vagy azokban való szaktanácsadói közreműködést projekt alapon vállaljuk, mely egy összetett, egyszeri költséges bonyolult folyamat.  Teljes őszinteségre van szükség a vállalat részéről és rengeteg információ szükséges az alapos felmérés és tervezés kivitelezéséhez, melyet több tárgyalást és egyeztetést tartalmazhat.

Bár ennek költségei első ránézésre riasztóan magasak lehetnek, de ha a tervek segítségével biztosítani tudjuk a vállalatuk számára a komolyabb anyagi károk megelőzését vagy legalább csökkentését, akkor ez gyakorlatilag egy hosszabb távú befektetés a cég életében. Azonban a vállalat időnként bővülhet, vagy rosszabb esetben csökkenhet. Minden komolyabb változás, amely az informatikai eszköz rendszereket illetve telephelyeket érintheti, indukálják a korábbi tervek felülvizsgálatát is, hiszen a körülmények és igények megváltozásával a lehetőségek és veszélyek kezelése is változhat.

Male hand drawing a connecting line between two sets of wooden blocks fo a silhouetted man to walk across. Conceptual image of teamwork and innovation.

Tervezés folyamata

Esettanulmányi tervek készítése

Különböző katasztrófák adódhatnak még cégen belül is. Ezeket esetenként külön kell kezelni.

Folyamatokhoz illesztése

A katasztrófa tervet a rendszerekhez kell igazítani, hogy zökkenőmentes legyen a folyamat.

Katasztrófa tervek tesztelése és felülvizsgálása

Nem elég megalkotni a tervet, megfelelő időszakonként ellenőrzésként le kell futtatni, a felmerült hibákat felül kell vizsgálni.

Információ és technikai segítségnyújtás
info kukac focussolutions.hu

Levelezési cím
2310 Szigetszentmiklós, Jázmin u. 4/b.

Focus Solutions Kft.

Adószám: 32045952-2-13

Cégjegyzékszám: 13-09-221857

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány
Focus Solutions Kft. - 219

Focus Solutions Kft. - A megoldásokra fókuszálva! © 2024.

MS1